Panjur

Panjur

Evlerde ve işyerlerinde kapı, pencere gibi bölümlerin üzerine takılan manuel ya da otomatik olarak açılıp kapanabilen otomatik sistemlere panjur denilmektedir. Panjur sistemlerinin sağladığı pek çok fayda nedeni ile tercih edilen sistemler arasında yer almaktadır. Panjur sistemlerinin imalatında farklı malzeme türleri kullanılabilmektedir. Alüminyum malzemeli, plastik, poliüretan dolgulu çelik ve içi boş alüminyum olmak üzere farklı türleri olan panjur sistemlerinin kullanıcıları için sağladığı faydalar aşağıda belirtilmiştir.

  • Panjur sistemleri dışarıda ki toz ve pisliğin camlara gelmesine engel olmaktadır. Böylelikle pencerelerin dış hava koşullarından etkilenmesini önleyen sistemlerdendir.
  • Panjurlar aynı zamanda ısı yalıtımı sağlayan ürünler olup yazın sıcak havanın kışın ise soğuk havanın mekanlarımıza taşınmasını en aza indiren sistemlerdir.
  • Özellikle yazın güneş ışığından rahatsız olanlar için ışığı içeri almaması sebebi ile kullanım kolaylığı sağlarlar.
  • Ev ve işyerleri için kullanıma uygun olan panjur modelleri aynı zamanda güvenlik sağlayan ürünlerdendir. Hırsızlık olaylarına karşı caydırıcı ürünlerdendir.
  • Günümüzde perde yerine de kullanılan panjur modelleri özellikle akşamları evinizin dışarıdan görünmemesini sağlayarak mahremiyet sağlayan ürün grupları arasında yer almaktadır.

Panjur Sonradan Takılabilir mi?

Panjurlar isteğe bağlı olarak sonradan takılabilen sistemlerdendir. Panjur taktırmak için en önemli konun palet sisteminin kurulacağı alanın varlığıdır. Bu alanın varlığında panjur kurulumu son derece basit yöntemler ile yapılabilen işlemlerdir. Panjurlar hem kapı hem de pencere sistemlerine uygulanabildiğinden kapı ve pencere açık olsa dahi panjurlar kapalı tutulabilmektedir.