Sineklik

Sineklik

Kapı, pencere sistemleri, cam balkon gibi mekanların dışa açılan her bölümüne uygulanan sineklikler dışarıdan içeriye sinek ve türevlerinin girişini engelleyen mekanizmalardır. Günün gelişen teknikleri ile birlikte farklı tasarımlarda sineklik modelleri geliştirilmiştir. Sineklik tercihi yaparken kullanacağınız alana uygun modeller içerisinden kaliteli üretilmiş ürünleri tercih ederseniz ürünleri uzun süreler boyunca yıpranmadan ve işlevselliğini kaybetmeden kullanım olanağına kavuşabilirsiniz. Kir tutmayan, kolay temizlenebilen, ipi kopmayan ve kolay yırtılmayan modellerin seçimi bu noktada önem kazanmaktadır.

Sineklik Modelleri

Pek çok farklı sistemde kullanıma uygun sineklik modeli mevcuttur. Bunlar kısaca;

  • Sürme Sineklik: Sağa ve sola açılabilen yapıda üretilmiş sineklik modelleridir. Bu ürünler yerden tasarruf sağlarken aynı zamanda hem pencere hem de kapılara uygulanabilen sineklik çeşitlerindendir. Uzun ömürlü ve dayanıklı yapıları ile günümüzde çokça tercih edilen modeller arasında yer almaktadır.
  • Menteşeli sineklik: En çok tercih gören sistemlerden biri olan menteşeli sineklikler çıkarıp takılabilen özelliklerinden dolayı kolay ve ergonomik kullanım olanağı sunarlar. Standart ebatlarda veya isteğe bağlı üretilebilen bu ürünler ekonomik olması nedeni ile tercih sebebi olmaktadırlar.
  • Pliseli sineklik: Şık tasarımı olan bu ürün grupları kullanım rahatlığı nedeni ile rağbet gören sistemlerdir. Akordeon modeli olan bu model sık aralıklı olmasından dolayı kaliteli ve tok görünüş sergilemektedir. Sürgülü kapılara da takılabilen bu modeller en çok tercih gören modeller arasında yer almaktadır.
  • Stor Sineklik: Cam balkonlarda daha sık tercih edilen bu model hem yer tasarrufu sağlaması hem de işlevsel olması nedeni ile tercih edilmektedir.