Küpeşte

Küpeşte

Farklı anlamları bulunan küpeşte kelimesinin inşaat sektöründe kullanılan manası korkuluk şeklinde olmaktadır. Pek çok alanda kullanım olanağı sağlayan küpeşte sistemleri günümüzde farklı profillerden imal edilebilmektedir. Balkon, merdiven, teras, veranda, havuz kenarı gibi emniyet tedbiri alınması gereken pek çok alanda kullanılmaktadır. Küpeşte çeşitleri kullanıldığı ve imal edildiği malzemenin adı ile anılmakta olup örneğin alüminyum malzemeden üretilmiş olan çeşitlerine alüminyum küpeşte denilmektedir.

Küpeşte Çeşitleri

En çok tercih edilen küpeşte çeşitleri aşağıda ki gibi olmaktadır.

  • Cam küpeşte: Hem iç mekânda hem de dış mekanlarda kullanılan bu ürünler estetik görünümleri ile en çok tercih gören modeller arasında yer almaktadır.
  • Ahşap küpeşte: Özellikle iç mekanlarda merdiven kenarları için tercih gören bu modeller ahşabın sıcaklığını yansıtarak estetik bir görüntü sergilemeye yardımcı olmaktadır.
  • Paslanmaz çelik küpeşte: Bakteri üretimi yapmayan bu modeller mukavemetli ürünlerden olması ve maliyet avantajları nedeni ile tercih edilmektedir.
  • Alüminyum küpeşte: Pek çok alanda kullanım olanağı sunduğundan en çok tercih edilen modeller arasındadır. Dayanıklı ve şık görünüşlü çeşitlerdendir.
  • Pleksi küpeşte: Işık geçirgenliği yüksek olan bu ürün grubu cam şeffaflığına en yakın ürünlerdir.
  • Krom küpeşte: Isıya ve paslanmaya karşı mukavemetli ürünler olduğundan hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda kullanıma uygundur.

Son zamanlarda tasarımların farklılaşması ile birlikte en çok tercih edilen küpeşteler cam küpeşte sistemleri, paslanmaz çelik ve alüminyum küpeşteler olmaktadır. Küpeşte tercihlerinde ürünün mekanlarınızla uyum içinde olmasına bakılmalıdır. Ancak tek bakmanız gereken nokta görsellik olmamalı bunun yanı sıra ürünün emniyet sağlaması açısından dayanıklılık ve dış cepheye kurulacak ise dış mekân koşulları ile uyum sağlayıp sağlamayacağı konusudur. Özellikle dış mekanlara uygulanacak küpeşte modellerinin o yerin iklim koşulları ile uyumlu modeller olması hem güvenlik açısından hem de üründen uzun süre iyi performans alınması açısından önemlidir.